במאמר זה נשוחח על שימוש אינטנסיבי במוצר סינתטי ואכילתו בצורה מופרזת ללא הקשבה לגוף.
הדבר גורם בעצם להכשלת היכולת הטבעית לזהות באמצעות חוש טעם את ההרגשה האמיתית של המזון במערכת העיכול ולכן יש סכנות שאורבות לנו במידה ואיננו חיים את כל הקשור בתחום מזון אורגני, אוכל בריא לרבות מוצרי מזון טבעיים. לכאורה מה שנאמר כאן מסמן את אי התחושה הפנימית שחווה הגוף בעקבות פעולות אלה.
דוגמא טובה הינה על אישה הרה שפתאום חושיה מתחדדים ורוצה אוכל מסוים כמו כן ניתן לראות זאת גם אצל אישה לפני הריון. חלק מאוד חשוב הינו ללמד את היכולת להשתמש בחושים ובהרגשות כדי להגן על הגוף מפני מזון שמזיק.
רק אדם שעסק הרבה שנים בנישת תזונה טבעית או מזון אורגני לרבות אוכל בריא או מוצרי מזון טבעיים ניתן יהיה לגלות שמוצרי חלב ובמיוחד חלב במצבו הטבעי עלולים לא פעם לגרום למיגרנות למשל ניתן ללמוד כי מוצרי-חלב אינם רכיב הכרחי לתזונה, ושעדיף למשל להתמקד יותר באכילה של יוגורט וחמאה ומכיוון שבמקרה הנ"ל חלב הוא הגורם למיגרנות שהרי ברגע שיומעט השימוש בחלב יומעטו התקפי המיגרנה לבלתי היכר.
אי סבילות למוצרי חלב היא סוגיה מרכזית כאשר מדברים על תחליף בתחום מוצרי מזון טבעיים, רבים הם הסובלים מאי סבילות ללקטוז, עקב חוסר ביולוגי באנזים הלקטז בגוף האדם. אנזים הלקטז הוא האחראי על פירוק הלקטוז, סוכר החלב. מבחינה ביולוגית גוף האדם מפסיק לייצר את האנזים בתום גיל הינקות.
למרות הדעה הרווחת, האנזים לא ממשיך לפעול גם אם ממשיכים לצרוך חלב. למעשה, אי הסבילות ללקטוז היא תופעה רחבה ממה שנדמה, אך אולי רובנו לא שמים לכך לב בגלל העובדה שכיום שלשול, כאב בטן קל אחרי ארוחה וגזים אינם דבר הדורש התייחסות מיוחדת.
אם כן במסגרת מוצרי מזון טבעיים ורצון ושאיפה להשגת יעילות והפסקת תופעות בלתי רצויות בהגשמה לנישת אוכל בריא הומצא נושא הסויה שעשוי בעצם מפולי סויה. חלב סויה הומצא למשל בסין לפני יותר מ2000 שנה ונכון להיום הוא פתרון עבור בעיה זו בכל רחבי העולם.
חלב סויה התחיל דרכו בסין ונכון להיום ניתן למצוא אותו בכל נישת מזון אורגני או טבעי כזה או אחר בכל חנות טבע כזאת או אחרת והוא מופץ בתפוצה רחבה מאוד. משנות ה90 של המאה עשרים ועד היום חלה עלייה בשימוש שלו לרבות הטופו דבר המסמל התקדמות והכרה בעולם המזון הטבעי לכל המשתמע מכך.
אלי גולדמן